Dzięki współpracy Drzewickiego Centrum Wolontariatu „Ofiarna dłoń” ze Stowarzyszeniem Dolina Pilicy, w dniach 26-27 sierpnia 2021 r., w Regionalnym Centrum Kultury w Drzewicy, odbyły się warsztaty kulinarne z carving’u. Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach wywodząca się z Dalekiego Wschodu. Najpopularniejszymi owocami i warzywami używanymi w carvingu są arbuzy, melony, dynie, papaje, ananasy, rzodkiew, buraki, selery, marchewki. Najczęściej tworzy się motywy roślinne, czasem zwierzęce. Na zaproszenie Prezesa DCW „Ofiarna dłoń” Dominika Niemirskiego w warsztatach wzięły udział członkinie Koła Gospodyń Miejskich „Drzewiczanki” w Drzewicy. Warsztaty, których organizatorem było Stowarzyszenie Dolina Pilicy są współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19 "Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" – poddziałania 19.4 "Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”.